A citromkúra első napja

Nem könnyű a citromkúrát végigcsinálni, de sokak szerint megéri. A szervezetet megtisztítja a felgyülemlett méreganyagoktól - így tisztítja azt. A kúra jótékony hatásai között említik még a citrom szervezetre gyakorolt általános lúgosító hatását, illetve néhány betegség esetén is hasznos lehet.


CitromA citromkúra első napján reggeli előtt, éhgyomorra igyuk meg egy citrom levét. Gyengébb gyomrúak fél citrom levével is kezdhetik a kúrát. Próbáljuk meg lassan kortyolgatni, nyállal jól elkeverni a szánkban a citrom levét. A fogak védelme érdekében az egész kúra során ajánlatos szívószálat használni.

Összefoglalva

Első nap csak egy citrom kifacsart levének elfogyasztása szükséges. A citromlét éhgyomorra, a napi első étkezés előtt kell inni. Szívószállal szívjunk fel egy keveset a citromléből, forgassuk, ízlelgessük a lét a szánkban, majd nyeljük le. Ne essünk túlzásba, első nap egy citrom levének elfogyasztása bőven elég. A fogak károsodásának megelőzése érdekében érdemes kiöblíteni a szájat a citromlé elfogyasztása után. A szájöblítéshez használt vizet ne nyeljük le, mert felhígul a citromlé. Az étkezés utáni fogmosást érdemes olyan fogkrémmel végezni, mely saverózió ellen lett kifejlesztve - így nagyban védjük fogainkat a citromsav káros hatásai ellen.

Veszélyek

VeszélyekAmennyiben a következő tünetek bármelyikét észleled magadon, a citromkúrát azonnal fel kell függeszteni! Hastájéki tompa vagy égő, görcsös jellegű fájdalom, étkezés idején fellépő, vagy étkezés utáni gyomortéjéki fájdalom, émelygés, hányás, hányinger, étel által kiváltott undor, vérhányás, vérzés, fekete széklet. Csak háziorvosod kifejezett tanácsára kezdd el ezt a kúrát!